Verhaal Joseph Oubelkas

Op donderdag 23 december 2004 gebeurde er iets dat het jonge, comfortabele leven van Joseph Oubelkas drastisch veranderde. Zijn zakenreis naar Marokko eindigde in een drama. Bij aankomst op het terrein van een zakenrelatie zag hij tientallen schreeuwende, gewapende mannen in uniform rondrennen. Nietsvermoedend nam Joseph polshoogte; er waren net twee busjes met bijna 8000 kilo drugs aangetroffen. De destijds 24-jarige IT-ondernemer werd aangehouden: onschuldig en niet wetend wat hem overkwam. Enkele maanden later hoorde hij 10 jaar celstraf voor drugssmokkel tegen zich eisen. Zijn wereld stortte in.

Vanmiddag heeft Joseph Oubelkas onze school bezocht. In de gymzaal deelde hij zijn levensverhaal met alle leerlingen en medewerkers.

Na afloop van dit verhaal hebben alle leerlingen samen met hun mentor over dit verhaal doorgesproken. Joseph wil met zijn verhaal delen hoe je zelf kunt bepalen hoe je omgaat met tegenslag. Alle leerlingen en medewerkers zijn door dit indrukwekkende verhaal geïnspireerd en gemotiveerd om vooruit te kunnen, ondanks de omstandigheden.