Beleef het Cals!

Zit je in groep 7 of 8? Dan sta je voor een belangrijke keuze. Wil je na onze Open Dag nog wat nalezen over Cals IJsselstein, online is er meer dan genoeg te beleven: bekijk de brochures en video’s of blijf op de hoogte via Facebook of Instagram.

We helpen je graag!

Een dag op Cals IJsselstein

07.00 uur. Je wekker gaat, tijd om op te staan! Na een voedzaam ontbijt ben je helemaal klaar voor een leuke schooldag. Je stapt op de fiets.

Benieuwd hoe de rest van een dag op het Cals er uit ziet? We laten het je graag zien!

Welke leerroute past bij jou?

Het praktijkgerichte onderwijs is gebundeld in drie leerroutes, die voor alle niveaus hetzelfde zijn. Je doet voor een deel ook examen in de praktijkvakken. Wat je in de theorie leert, pas je toe in de praktijk. We bieden drie leerroutes aan: welke past het best bij jou?

voor de creatieve aanpakker

Ben je creatief, kun je goed rekenen, organiseren, luisteren en vind je het leuk om met de computer te werken en ben je niet bang om flink aan te pakken? Kijk dan gauw verder voor meer informatie over Maatschappij & Ondernemen.

denken in oplossingen

Of vind je het leuk om je bezig te houden met technologische oplossingen die ook nog eens duurzaam zijn op de lange termijn en ben je creatief, secuur en handig? Dan is Technologie & Duurzaamheid wellicht iets voor jou!

sta je graag klaar voor anderen?

Vind je het leuk om met mensen om te gaan, sta je graag voor anderen klaar, heb je geduld en kun je goed luisteren ? Dan is Mens & Gezondheid iets voor jou!

Heb je een vraag over de brugklas? Neem dan contact op met Frederique Leemkuil, afdelingsleider jaar 1 via aanmelding.ijss@cals.nl.

Cijfers

7,8

Mentor
Havo

9,1

Veiligheid
Mavo

8,0

Gebruik ICT
Kader

8,1

Gebruik ICT
Basis

Bron: Scholen op de kaart

‘Ik heb voor het Cals gekozen, omdat de school er leuk uitziet en er praktijklessen zijn.’

Brochure

In deze brochure laten we je graag kennismaken met alles wat we je te bieden hebben. Of je nu in groep 8 zit en op zoek gaat naar een middelbare school of dat je als zij-instromer benieuwd bent of Cals IJsselstein wat voor je is.

Wist je dat?

  • Onze lessen 50 minuten duren?
  • We een Cals Campagne Team hebben?
  • Er 799 leerlingen op Cals IJsselstein zijn?
  • Je praktijkgericht onderwijs krijgt op elk niveau?
  • We elk jaar een musical houden?
  • Ons toiletpapier duurzaam is?
  • De schooldag om 08.20 begint?
  • Je van ons een Plenda krijgt als je start in de brugklas?
  • We twee aulas hebben waar je pauze kan houden?

Veelgestelde vragen

Wat betekent theorie en praktijk gecombineerd?

Dat betekent dat je naast algemene vakken als Nederlands, wiskunde en bijvoorbeeld muziek of gym, ook praktijkgerichte vakken volgt in gemengde groepen binnen jouw leerjaar.

Hoe kan ik me aanmelden voor leerjaar 2 of hoger?

Voor leerjaar 2 of hoger kun je je via deze pagina aanmelden. Of je geplaatst kunt worden hangt onder andere af van het aantal beschikbare plekken. Vaak kunnen we pas aan het einde van het schooljaar hier duidelijkheid over geven.

Hoeveel uur praktijkgericht onderwijs heb je in de onderbouw?

Je hebt 2x 2 lesuren per week praktijkgericht onderwijs.

Hoeveel uur praktijkgericht onderwijs heb je in de bovenbouw?

Afhankelijk van je leerroute en je onderwijsniveau heb je tussen de 8 en 12 uur praktijkonderwijs in de bovenbouw

Mag ik mijn telefoon gebruiken in de les?

In de lessen gebruiken we de telefoon niet, tenzij de docent aangeeft dat je hem nodig hebt.

Wat is de leerlingcoördinator (llc)?

Bij hen kom je terecht als je je mentor niet kunt vinden of als je vragen hebt over dingen, die je mentor niet kan of mag weten. De llc’er is ook de eerste die wordt ingeschakeld als je je niet aan de schoolafspraken houdt en als je bijvoorbeeld verlof nodig hebt, langer dan een dag.

Volg onze socials!

Op onze InstagramFacebook en LinkedIn plaatsen we regelmatig interessante, leuke en relevante informatie over wat we als Cals College doen.