Leerroutes

Het praktijkgerichte onderwijs is gebundeld in drie leerroutes, die voor alle niveaus hetzelfde zijn. Je doet voor een deel ook examen in de praktijkvakken. Wat je in de theorie leert, pas je toe in de praktijk. Door deze verbinding te maken tussen theorie en praktijk werken we aan kennis en vaardigheden waar je in de toekomst veel aan hebt.

Je start in de brugklas met een oriëntatie op alle leerroutes, zodat je met al het praktijkgerichte onderwijs kunt kennismaken. Na de eerste klas kies je twee leerroutes om verder te gaan. In klas2 (basis, kader en mavo) of klas 3 (havo/atheneum) kies je de leerroute waarin je examen gaat doen. Zo geef je in de bovenbouw echt richting aan jouw toekomst!

Leerroute Mens & Gezondheid

Bij de leerroute Mens & Gezondheid staat de gezondheid van de mens centraal. Je leert over gezonde voeding, gezond bewegen en dus een gezonde levensstijl. Hoe blijf je als mens echt gezond? En wat gebeurt er als je niet meer gezond bent of ouder wordt. Wie gaat je dan verzorgen?
Je gaat aan de slag met praktische opdrachten met verschillende thema’s. Je verdiept je in:

  • gezond voedsel,
  • fit en gezond leven,
  • milieu en natuur en
  • mens en zorg.

In klas 1 werk je aan een project over de motoriek bij kinderen. Wat is motoriek? Hoe ontwikkelt de motoriek zich? En hoe kun je deze ontwikkeling stimuleren door praktische vaardigheden. Bij alle praktische opdrachten staan dienstverlening, samenwerken en sociale vaardigheden centraal. Werk je graag met mensen en ben je behulpzaam dat zien wij je graag in onze leerroute Mens & Gezondheid.

Leerroute Maatschappij & Ondernemen

Bij de leerroute Maatschappij & Ondernemen kijken we naar het ondernemerschap en de manier waarop je een idee uitwerkt tot een product of dienst. Wat heb je daarvoor nodig? Welke kennis komt daarbij kijken? Wat is de invloed van de maatschappij op ondernemerschap?

In het eerste jaar ga je in een project aan de slag met het thema geld. Wat is de geschiedenis van geld? Ben je je bewust van geld? Wat is de waarde van geld? Wat koop je voor geld? In dat project kom je met al deze onderwerpen in aanraking. Met als doel dat jij bewuster wordt van de waarde van geld. 

Het uiteindelijke doel van Maatschappij & Ondernemen in de daaropvolgende schooljaren is dat jij diensten/projecten gaat bedenken en ontwikkelen voor een nieuwe stad; winkels, dienstencentra, maatschappelijk verantwoorde projecten et cetera.

Leerroute Technologie & Duurzaamheid

Bij de leerroute Technologie & Duurzaamheid kijken we naar de toekomst van technologie. Je leert hoe je de techniek van de toekomst kunt maken en onderhouden.

Duurzaamheid en duurzame technologische oplossingen zijn een belangrijk onderdeel van deze leerroute.

In het eerste jaar werk je met je groep aan een project waarin je een stad van de toekomst gaat ontwerpen. Jullie gaan onderzoeken wat er in een stad aanwezig is en wat je er nog meer zou kunnen verwachten en dat ga je ontwikkelen! Je gaat huizen maken, de verlichting van je huis en omgeving, speeltuinen, treinstations, stadions; wat je maar kunt bedenken. Maak je dit van hout, karton, of toch liever van staalplaten? Wat is nodig en wat is technisch mogelijk? Dat is de uitdaging bij Technologie & Duurzaamheid.