Een dag op Cals IJsselstein

Waar zet je je fiets? Hoe zien de leerroutes eruit? Kortom, hoe ziet een willekeurige dag op het Cals er nou uit? Op onderstaande pagina volg je zo’n dag en krijg je een indruk van een dag op het Cals.

07.00

Je wekker gaat, tijd om op te staan! Na een voedzaam ontbijt ben je helemaal klaar voor een leuke schooldag. Je stapt op de fiets.

08.10

Je schooldag begint om 8.20 uur met een v-les. Jij zorgt natuurlijk dat je op tijd in je les bent. Daarom staat jouw fiets om 8.10 uur netjes geparkeerd in de fietsenstalling. 

08.15

Voordat de les begint leg je je jas en je telefoon in je kluis en pak jij je spullen eruit / neem je je spullen mee naar je eerste les.

08.20

Je start de dag met een vaardigheidsles,  de V-les. Tijdens deze les van 30 minuten werk je aan een specifiek vak, zodat je dit vak beter kan begrijpen.  Bijvoorbeeld Engels of wiskunde. Er is een docent aanwezig die jou helpt met je vragen. 

08.50

In de brugklas heb je twee keer twee lesuren per week les in één van de drie leeroutes. Hierbij zit je in een gemengde groep met alle onderwijsniveaus door elkaar en krijg je praktijkgericht les. Door het jaar heen wissel je van leerroute zodat je met alle leerroutes kennismaakt. Aan het eind van het jaar kan je dan een keus maken welke twee leerroutes je het tweede jaar wilt volgen.

Klik om meer te leren over

10.30

Je eerste pauze, samen met je vrienden ben je gezellig samen in de aula of op het schoolplein. Je kletst met je vrienden en misschien doe je wel een spelletje. Tijdens de pauzes blijf je op het schoolplein. 

10.50

Na de pauze kom je in beweging tijdens de les lichamelijke opvoeding. Tijdens deze lessen leer je diverse sporten, je werkt aan je conditie en ook samenwerken staat centraal.

11.40

Dit lesuur leer je over bijvoorbeeld grondsoorten, het klimaat en waar landen op de wereld liggen.  

12.30

De tijd is voorbij gevlogen en je hebt inmiddels trek gekregen in een broodje. Ben je je broodtrommel vergeten? Geen probleem, in de kantine haal jij een gezond broodje. Daarnaast kun je even ontspannen door bijvoorbeeld te poolen of een balletje trappen. Nu ben je helemaal opgeladen voor de rest van je schooldag!

13.00

Tijdens deze les ervaar je hoe chemische reacties werken. Je doet daar proefjes. Lekker bezig zijn! 

13.50

In dit lesuur leer je naast muziek maken om samen te werken en te presenteren. Vaardigheden die je ook bij andere vakken goed kunt gebruiken. 

14.40

Nog even een korte break voor de laatste les.

14.50

In de mentorles helpt je mentor jou op weg met plannen. Ook is er aandacht voor hoe jullie als klas met elkaar omgaan.  Naast de klassikale lessen heb je ook 1 op 1 gesprekken met je mentor. Zo leer je om het beste uit jezelf te halen.

15.40

Je bent klaar voor vandaag! Als je goed hebt opgelet en serieus hebt gewerkt tijdens werktijd hoef je thuis nauwelijks huiswerk meer te maken. Behalve als er toetsen aan komen, dán is het slim om thuis nog even te leren.