Onze havo 4-leerlingen volgen vier uur per week praktijklessen binnen het vak havo-p. Ze volgen diverse projecten met externe opdrachtgevers en met de nadruk op duurzaamheid, waarvan wij regelmatig verslag zullen doen. 🌱
Op dit moment rondden de leerlingen van de leerroute ‘Mens & Gezondheid’ hun eerst project af. Hiervoor werken de havo 4-leerlingen samen met The Green House, een duurzaam restaurant in Utrecht dat volledig circulair is gebouwd. Het kan zelfs worden verplaatst! 💡
Nadat de leerlingen een rondleiding hebben gehad, gingen ze wekelijks in kleine groepjes naar het restaurant, waar ze uitleg kregen over HACCP. Dit is een systeem dat helpt om voedselveiligheid te waarborgen. Het draait om hygiëne in de keuken, het voorkomen van besmetting en het veilig bereiden van eten.
Naast het leren over HACCP steken ze ook zelf de handen uit de mouwen. Ze werken aan het bedenken van twee nieuwe kindergerechten, die ze later ook gaan proefkoken. 🍽️
Tot slot hebben ze een opdracht gedaan over het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een belangrijk thema bij The Green House, waar inclusiviteit centraal staat.
Een leerzaam, duurzaam én lekker project dus! 👩🍳👨🍳







