Project Erasmus+

In het kader van Erasmus+ hebben we verschillende activiteiten uitgevoerd. Met veel enthousiasme hebben we in het voorjaar leerlingen en docenten van Sammonlahden Koulu uit Lappeenranta (Finland) en Gymnasium Keulen-Pesch uit Keulen (Duitsland) verwelkomd. Een week lang hebben zij samen met onze leerlingen uit klas 3 en 4 uit kader, mavo en havo/vwo gewerkt aan het project ‘Socio-cultural development in Europe’, gericht op het bevorderen van inclusiviteit en diversiteit in scholen. De wethouder van onderwijs van de gemeente IJsselstein, mevrouw Schell, heette iedereen enthousiast welkom.

Activiteiten voor leerlingen
Naast het project genoten de leerlingen van diverse workshops zoals haar-en-nagelstyling, houtbewerking, koken en sport. We hebben ook het Rijksmuseum bezocht en de Utrechtse grachten verkend per kano. Het was een onvergetelijke week waarin persoonlijke grenzen werden verlegd en nieuwe vriendschappen ontstonden. In september 2024 gaan onze leerlingen op uitwisselingsreis naar Finland!

Internationale ervaring voor docenten

Onze docenten hebben ook internationale ervaring opgedaan: in maart 2023 bezochten enkele docenten de Finse school, en in september 2024 zullen er enkele meelopen op de Keulse school. We zijn ook een nieuwe samenwerking gestart met IES Los Pedroches in Spanje. In oktober 2024 gaat een groepje leerlingen uit basis en kader klas 2 en 3 op uitwisselingsreis naar Pozoblanco.

Toekomstige plannen en erkenning
Met trots hebben we dit schooljaar Erasmus+ accreditatie gekregen, wat betekent dat we de komende vijf jaar subsidie ontvangen om internationalisering verder vorm te geven.